Direktlänk till inlägg 17 juni 2010
Om man har en hel kyckling, en grill och gott om tid och framförhållning så kan jag verkligen rekommendera Beer in the Butt Chicken! Det finns många varianter på temat, men häromdagen gjorde jag så här:
Man börjar med att se till att man har:
1 hel kyckling, tinad och rumstempererad
1 burk öl
1 grill, helstkomplett med kol. Det ska vara den sortens grill som man kan ha kol på sidorna och grilla imellan
färska örter
vitlök och lök
smör
Sen börjar man med att tända grillen. Ladda ordentligt med kol - kycklingen ska grilla l-ä-n-g-e. Sen öppnar man ölen och dricker ur hälften (välj gärna en sort du tycker om). Sen sticker man hål i sidorna - ovanför ölen - med en kniv eller liknande och pillrar i färska örter, lök, vitlök, finhackad röd chilifrukt och kanske rivet citronskal - ta vad dagens inspiration bjuder på. Trär upp kycklingen med rumpan över ölburken och placerar sedan hela härligheten mellan kol-högarna i grillen. Kycklingen öses med smält smör och öl ett par gånger. Den ska grillas i ungefär en och en halv timma. Använd kött-termometer om du är osäker. Om man ställer en folieform under kyckligen och samlar upp köttsaften, kan man koka ihop denna med cremefraiche och smaka av med salt och peppar så har man en smarrig sås!
Vi åt med färskpotatissallad och sås enligt ovan.
Morgondagen bjuder på Barn-HLR i Alingsås. Känns väldigt bra att få en genomgång i detta innan sommarens jobb. Vore fruktansvärt att komma till ett barnstillestånd och inte vara helt hundra på vad man ska göra...
Håller även tummarna för syrran imorgon... *lyckospark*
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 | |||||||
|