Direktlänk till inlägg 8 november 2010
Nu har vi fått hem två olika parmesanostar från Zeta för provsmakning. Andreas svängde ihop en Pasta Alfredo enligt följande recept
Pasta Alfredo, 4 port
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
3 msk hackad persilja
150 g Zeta parmesan
rucolasallad
Färsk tagliatelle kokas och sköljs enligt anvisningarna på förpackningen
Skala och hacka vitlöken och fräs den en stund i oljan. Hyvla av ett par spån av parmesanosten och spara till dekoration. Tillsätt vispgrädden och riven parmesan. Låt såsen sjuda några minuter så den tjocknar. Tillsätt persiljan och blanda runt, häll över tagliatellen och blanda väl. Lägg upp på fat, lägg ett stort lass rucola ovanpå och lägg hyvlad parmesan över och ringla Zeta Crema de Balsamico Fikon över.
Vi provade också små pitar av parmesan med ringlad fikon-balsamico över. Även det en höjdare, också hos familjens minste gourmand.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 | 9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|