Direktlänk till inlägg 8 december 2010
Mina föräldrar har alltid gjort en avsevärd mängd riktig julkorv inför varje jul. Förra året var jag och Ida nere i Kinna och lärde oss grunderna.
I år bestämde vi oss för att försöka själva hemma. Det kan ju inte mer än gå åt skogen, liksom. (Att mamma och pappa haft oturen att få salmonella på sin Kina-resa, hjälpte till liiiite att fatta beslutet att korva själva )
Jag följde helt enkelt receptet på baksidan av fjälster-paketet och sen körde vi på
Vi kunde konstatera att 1 kg köttfärs som det stod på receptet var för lite till 5 m fjälster. Så det blir till att inhandla mera och göra en omgång till. Vi provsmakade på stört i går kväll och alla var lika nöjda!
Receptet:
1 kg blandfärs (jag sket i späck, som stod på receptet, det låter liksom inte så jättesunt...)
1 dl potatismjöl
1 1/2 msk salt
malen vitpeppar
1 tsk ingefära
kryddpeppar
7,5 dl vatten
Fjälstret ska läggas i blöt dagen innan och sen sköljas igenom.
Blanda färs och kryddor ordentligt, tillsätt sedan vattnet i omgångar och arbeta igenom färsen.
När man tillagar korven så sjuder man den i 20 minuter. Går alldeles utmärkt att frysa rå.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 | 8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|