Alla inlägg den 23 februari 2009

Av Maria Falk - 23 februari 2009 09:23

Det står en spjälsäng i vårat sovrum! Det känns helt overkligt. Som om jag börjat leka med dockor eller nånting igen. Ändå är det ett faktum  att det bara är tre veckor kvar tills beräknat ankomstdatum. Tänk att det är så svårt att förstå! Annars är nog det mesta "klart" tror jag. Inga stora grejer kvar som ska fixas i alla fall.


Över helgen var jag nere i Kinna hos mamma och pappa. Vi var ute i svinottan igår morse och fiskade lite. Bäst att passa på, man vet aldrig  när det är en vinter med så här fina isar igen! Jag lyckades i alla fall stolt dra upp en monster-abborre (tycker jag själv) på 250 g :-) Och sen fick vi två gäddor också, på sprätt, varav den största på 2,1 kg. Denna lät min gode far mig själv få dra upp. Riktigt skoj! Jag kan inte minnas att jag varit med och fått gäddor på sprätt sen jag var riktigt liten!


Som husmor går det ett steg framåt och två tillbaka. Och ibland två framåt och ett tillbaka. Jag provade att koka potatis i över en timma, till detta alldeles för hårt stekt fläsk och en löksås som var stabbigare än gröt. Snarare lökkräm... Det var ingen höjdare alls. Det är däremot följande frukostbröd:


* 1 liter fil och 2-3 rivna äpplen blandas i en skål

* I en annan skål blandas 13 dl vetemjöl, 4 dl havregryn, 2 dl linfrö, 2 dl      solrosfrö, 2 tsk salt, 2 dl russin och 5 tsk bikarbonat.

* Blanda ihop innehållet i de båda skålarna. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper och platta ut. 175 grader i en timma.


Dags för dagens första promenad. Sen ska jag se om jag är modig nog att ta tag i att ringa och boka tid hos tandläkaren. Har ju liksom flyttat sen sist och vet att det är dags att gå dit. Tänkte passa på medan jag fortfarande är någorlunda mobil och flyttbar.

Väder

Presentation


Jag bloggar om både stort, (men mest) smått. Mest som ett stöd för minnet - för vart tar tiden vägen egentligen? Vad gör jag med den? Detta är mitt försök att hålla lite ordning på mig själv, mina tankar och påhitt.



var code ="buz-14471";
var uniq

Online just nu

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Omröstning

Vem liknar Ida mest?
 Mamma
 Pappa
 Sotaren

Ovido - Quiz & Flashcards