Alla inlägg den 12 maj 2009

Av Maria Falk - 12 maj 2009 15:14

Det gick hur fint som helst att låta Ida vara några timmar hos mormor och morfar. Inte ville hon ha flaskan när hon började gnälla efter ett par timmar, men hon tycks inte ha farit illa av det heller. Än mindre svultit ihjäl. Big Comedy var riktigt bra i alla fall, och jag är verkligen så glad att vi kom iväg på det. Så skönt med 1,5 timma gapflabb. Allting blir ju så mycket roligare med ett par månaders sömnbrist i kroppen också, flabbtröskeln är liksom inte så hög (inte gråttröskeln heller för den delen - jag kan börja lipa över det ofattbara att Andreas inte bytt toarulle FAST den är slut!)


Ida har landat efter den senaste skrikperioden. Just nu ligger hon på golvet och är på topphumör, jollrar och skrattar åt I-or, ett par fjärilar i plysch samt en väldigt färgglad och 5 decimeter lång larv (orm? mask?)


Nu har vi fått för oss att vi ska anlägga en pil-häck i bortändan av trädgården. Vi har en illa underhållen pilkoja som man kunde knycka grenar av, och så stolpa upp nån slags häck. Kanske fläta den om man känner sig lite extra artistisk... Jag har i alla fall gått lös på pilkojan så den är nu ett minne blott. Istället har vi en fin hög med schyssta skott liggandes på gräsmattan. Vad jag har förstått ska det bara vara att sticka ner dessa i gräsmattan och sen - vips - har man ett staket fortare än man anar :)


En väldigt bra kompromiss fika/gott samvete är följande muffinsar:


Morgonmuffins med dinkel, 10 st 

1 ½ dl lättkesella

1 dl vatten

1 ägg

1 msk flytande honung

2 ½  tsk bakpulver

3 tsk vaniljsocker

2 dl grovt dinkelmjöl

1 dl sojamjöl

3 msk linfrön

1 ½ dl frysta hallon

3 bananer 


Vispa kesella med vatten, tillsätt därefter ägget. Blanda noggrant de torra ingredienserna i en separat skål och tillsätt sedan äggblandningen samt honung. Blanda sist i hackade hallon och mosad banan. Fördela i muffinsformar (gärna placerade i muffinsplåt). Grädda i cirka  25 min i 200 grader.


Väder

Presentation


Jag bloggar om både stort, (men mest) smått. Mest som ett stöd för minnet - för vart tar tiden vägen egentligen? Vad gör jag med den? Detta är mitt försök att hålla lite ordning på mig själv, mina tankar och påhitt.



var code ="buz-14471";
var uniq

Online just nu

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Omröstning

Vem liknar Ida mest?
 Mamma
 Pappa
 Sotaren

Ovido - Quiz & Flashcards